30.3.2011

Positiivista kuhinaa maaseudusta!

Keskustelu maaseudusta ja sen mahdollisuuksista asuin-, työ- ja yritysympäristönä on viime aikoina lisääntynyt ilahduttavasti. Aloittaessamme lähes 5 vuotta sitten Nuori ja lupaava maaseudulle -hanketta (Maaseutu opettaa -hankkeen edeltäjä), keskustelu oli huomattavasti hiljaisempaa. Nyt muun muassa Maamerkit -ohjelmassa, Maaseudulla tilaa elämälle -teemavuodessa ja Metsä puhuu -kampanjassa paneudutaan maaseudun asioihin ja nostetaan maaseudun asioita julkiseen keskusteluun.

Positiivinen kuhina maaseudusta näkyy jo ihmisten asenteissa. Sitran Maamerkit -ohjelmassa tehdyssä kyselyssä usko maaseudun merkitykseen Suomen tulevaisuuden kannalta on vahvistunut vajaassa kahdessa vuodessa! Ja tulevaisuususko oli vahvistunut kaikkein voimakkaimmin 25 - 44-vuotialla! Vastaavan tyylistä asennetta on ollut aistittavissa Maaseutu opettaa -hankkeen tapahtumissa!

Seuraavan kerran isommin maaseutua nostetaan esille Mehtätivolissa Kuopion torilla lauantaina 2.4. Mehtätivoli on osa Maaseudulla on tilaa elämälle -teemavuotta, jonka tavoitteena on kertoa nuorten aikuisten moninaisista mahdollisuuksista maaseudulla. Myös Maaseutu opettaa -hanke on mukana tapahtumassa yhdessä DeLavalin ja Savon ammatti- ja aikuisopiston kanssa. DeLaval tuo paikalle lypdyrobotin ja Savon ammatti- ja aikuisopisto metsäkonesimulaattorin! Tervetuloa siis ihmettelemään ja keskustelemaan Mehtätivoliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti